Kan ik gratis boeken krijgen voor mijn school of vereniging?


Boeken worden vaak onterecht gezien als een gratis product. Wellicht wist je niet dat er op de verkoop van boeken geen grote marges zijn en dat auteurs ook zelf hun boeken moeten aankopen bij de uitgever. Als je een boek de moeite waard vindt, steun dan de auteur en koop het boek. Op die manier zorg je ervoor dat er in de toekomst nog nieuwe boeken kunnen verschijnen en toon je aan de auteur je appreciatie voor zijn werk. Als je sponsoring zoekt kan je beter naar grote bedrijven gaan die sponsorbudgetten ter beschikking hebben.
Kan ik gratis materiaal krijgen voor in de klas?


Jammergenoeg heb ik geen gratis klasmateriaal ter beschikking om weg te schenken. Maar op de boekenbeurs in Antwerpen krijg je bij uitgeverij Clavis wel een gratis poster telkens je een boek koopt.
Komen er van alle boeken educatieve werkmappen?


Nee, dat is niet haalbaar omdat er erg veel tijd kruipt in het maken van de mappen.
​Teken je extra kaarten die niet in het pakket zitten als ik die nodig heb in mijn klas?​


Nee, daar heb ik helaas geen tijd voor. Als je denkt dat een kaartje voor heel veel klassen nuttig zou kunnen zijn, dan kan je een mailtje sturen. Misschien dat die kaart er dan wel nog komt.
Ik heb gezien dat iemand het digitaal materiaal doorgeeft aan anderen of mijn school kocht het materiaal 1 keer aan en gebruikt het in alle klassen.


Dit is niet toegelaten. Ik probeer mijn prijzen bewust laag te houden om iedereen de mogelijkheid te bieden ermee te werken. Als niet iedereen zich daaraan houdt dan kan ik geen mappen meer maken aan die prijs. Ben je getuige van misbruik, meld dat dan via een bericht. Jouw melding wordt discreet behandeld.
Is er een pop van Anna waarvan de mond kan bewegen of waarvan de kleertjes uit kunnen?


Nee, er is slechts één Anna-pop en die kan je vinden in de shop. De pop die je soms terug vindt op internet waarvan de mond wel open kan is niet in productie gegaan.
Is er een pop van heksje Mimi?


Jammergenoeg niet, maar je kan Anna wel ombouwen naar een heksje Mimi-pop als je dat wil, of er eentje haken. Het patroon kan je kopen in de shop.
Is er een pop van Lou?


Nee, jammergenoeg niet.
Kan ik ook boeken bestellen die niet in de shop staan?


Dat kan, maar er worden 6 euro verzendkosten aangerekend per bestelling. Vanaf 60 euro bied ik gratis verzending aan.Je kan je boek wel laten signeren dan en je krijgt er wat gratis hebbedingen bij. Stuur een mailtje indien je dat wenst.
Ik ben op zoek naar de magneetboeken van kleine handjes.


Die vraag kreeg ik al heel vaak. Die boekjes zijn al lang allemaal de deur uit. Je vindt ze soms nog tweedehands.
Ik wil een boek kopen maar dat is niet meer op voorraad bij bol.com.


Kijk eens bij Standaard Boekhandel. Vaak is er nog een winkel met voorraad. Wanneer er nergens meer voorraad is, dan kan ik jou ook niet verder helpen.
Ik wil een lezing boeken voor mijn school.


Klik dan eerst even door naar de rubriek lezingen. Daar vind je alle info. Ik kom enkel in Oost- en West-Vlaanderen om niet bij te dragen aan nog meer files.
Waar vind ik de gratis downloads bij de boeken van Lou?


Dat is op schooluitdekast.be. Vzw çavaria maakte deze prachtige werkmappen die voldoen aan 70% van de ontwikkelingsdoelen.
Ik heb een tip/idee voor een boek van Anna of heksje Mimi. Wat nu?


Stuur gerust een mailtje met jouw idee. Ik heb een groot ideëenboek waar jouw idee dan een plaatsje in krijgt. Misschien komt er dan wel eens een boek van. Reken erop dat het makkelijk een jaar duurt vooraleer een boek in de winkel ligt.
Mijn kind heeft een (zeldzame) ziekte. Kan daar een boek rond gemaakt worden?


Ik zou heel graag alle kindjes helpen met hun kleine en grote probleempjes. Maar een boek maken kost veel tijd. Om een boek via de reguliere boekhandels te kunnen verkopen moet er voldoende vraag naar zijn. Een andere mogelijkheid is dat er sponsors worden gezocht om uw boekenproject te betalen. Dit kan een vereniging zijn of een farmaceutisch bedrijf. U kan mij een mail sturen om dit praktisch te bespreken.
Maakt u soms boeken voor bedrijven of verenigingen?


Dat heb ik al gedaan. U kan me altijd contacteren om dit te bespreken.
Ik wil graag meer uitleg over de inhoud van de werkmappen


Alle info vindt u bij de beschrijving. De pakketten zijn zo opgemaakt dat er kan worden gedifferentieerd naar leeftijd en niveau van de kinderen. Er zit voor elke leeftijd voldoende materiaal in om mee aan de slag te gaan. Het heeft geen zin om mailtjes te sturen om meer uitleg, meer kan ik er niet over vertellen.
Hoe kan ik de liedjes uit het liedjesboek van Anna downloaden?


1. Surf in de browserbalk bovenaan naar clavisuitgeverij.bandcamp.com/yum of kortweg bandcamp.com/yum.

2. Op het kaartje bij het boek vind je een code van acht tekens. Geef die in in het vak ‘Code’. Bij ‘Email’ kun je je e-mailadres ingeven indien je info over nieuwe boeken wilt ontvangen. Klik daarna op ‘Redeem’.

3. Op het volgende scherm staat onderaan ‘Preparing your download …’ Na enkele seconden zal daar een knop verschijnen om de muziek te downloaden. (Je kunt in dit venster ook een account aanmaken via de grote blauwe knop. Zo is al je muziek van Clavis Uitgeverij daar verzameld én toon je je steun.)

4. Klik op de link die verschijnt en je download zal beginnen. Veel luisterplezier!

Algemene vragen